"Shanghai Metro Lijn 1 oude trein met pensioen zal gaan" Defensie, onthullen het verhaal achter Duitsland

"Shanghai Metro Lijn 1 oude trein met pensioen zal gaan" Defensie, onthullen het verhaal achter Duitsland

Spreken van Lijn 1, dit is de eerste spoorlijn in Shanghai, en is ook een van de drukste en belangrijkste aorta van Shanghai spoordoorgang.

Het is een kip, de folk bijnaam "vette vis" "Pseudably 8" is achtkantige, humoristisch, en de sterkte van de twee baby, de buitenkant van de rode is heel helder in de metro. Sommige mensen kunnen niet weten dat de oudere trein op lijn 1 is eigenlijk "German schepping".

Dit is het noodzakelijk om te beginnen vanaf het moment van het project lening. Op dit moment is de Shanghai Metro bouw nog maar net begonnen, en het eerste probleem geconfronteerd: het tekort aan fondsen. Als gevolg van de nationale deviezenreserves, een aantal belangrijke project de bouw voornamelijk afhangen van buitenlands kapitaal. Shanghai Metro Lijn 1 werd voor het eerst in China, en de eerste introductie van een dergelijke grote buitenlandse investeringen in Shanghai. Dit heeft een kleine trilling in de internationale veroorzaakt.

"Frankrijk, Groot-Brittanni?, Duitsland, de Verenigde Staten, Itali?, Japan, Canada en andere landen hebben onze bereidheid om ons uitgedrukt." Vroegere Shanghai Metro Construction Engineering Headquarters commandant Shi Li’an recall, is er een Franse delegatie geweest naar Shanghai onderhandelingen, France De president ook persoonlijk gaf een vertegenwoordiger van Shanghai onderhandelingen. Er is een kenmerk van buitenlandse staatsleningen op het moment, dat wil zeggen, "Er is slechts één document, is er geen cent". Met andere woorden, is het noodzakelijk om de door hun land op aftrek apparatuur te kopen, en de aftrek is voltooid.

Hoewel de Franse houding actief is, de ervaring van de metro bouw is rijker, maar de apparatuur en materialen gegeven zijn veel hoger dan de internationale marktprijs.

Bijvoorbeeld, de internationale markt bij inschrijvingen 20.000 US dollar, en het Frankrijk is $ 1,4 miljoen.

"We kunnen dit niet slikken, omdat er zo veel landen hebben co?peratieve bedoelingen, waarom kan je niet concurreren?" Zo, de Metro bedrijf nodigde een aantal buitenlandse consultants om het aantal voertuigen voor te bereiden, apparatuur technische specificaties en aanbod, en The goederen zijn gemeld aan de prijs en de regering bevestigd leningsvoorwaarden, die aanbiedingen die het bod te winnen. Er is een bod in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

Duitsland toonde veel oprechtheid, belang Yumark is%, de terugbetaling periode van 40 jaar, de aflossingsvrije periode is 10 jaar, dat wil zeggen 10 jaar zonder terugbetaling. In termen van voertuigen en uitrusting, het is 10% goedkoper dan Frankrijk, 30% lager dan het Verenigd Koninkrijk offerte. Na een uitgebreide beoordeling van de financieringsvoorwaarden, prijs, technologie, enz., Ten slotte, Duitsland won het bod.

Juist omdat de treinen en de technische uitrusting komen uit Duitsland worden ingevoerd, heeft Lijn 1 is misbruikt als "German Design".

In feite is het gezamenlijk betrokken bij vele ontwerp-eenheden in China, dat is altijd verantwoordelijk voor de Shanghai Tunnel Engineering Design Institute en Beijing City Construction Planning Research Institute.

Daarnaast is er een Shanghai Underground Architectural Design Institute, Shanghai Railway Bureau Survey and Design Institute, Tongji University en andere eenheden.

Op 28 mei 1993 heeft het zuiden van Shanghai Metro Lijn 1 (Jinjiang Paradise Station naar xujiahui) opende een proefdraaien.

De burgers die kwam te rijden op dezelfde dag waren constant in het midden van hen, en zij hadden geen witte haren oude man, zelfs als de benen en voeten waren lastig, "moet komen".

De "Subway Dream" van Shanghai mensen eindelijk werkelijkheid geworden, voor hen, "Dit is een blijde gebeurtenis". In de afgelopen 30 jaar, zijn deze treinen galoppeerde in de stedelijke ruimte, het communiceren in de noord-zuidverbinding, en ook gedreven de ontwikkeling van de economie langs de lijn. Op hetzelfde moment, een aantal nieuwe treinen blijven om de lijn aan te sluiten.